Carins blogg

Carins blogg

Valpar och takbox-strul.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Sat, August 26, 2017 21:39:10

Valparna föddes med blixtens hastighet. På en timme hade Fashion fått 2 hanar och 4 tikar. Härligt kraftfulla valpar som hängde sig fast vid första, bästa tutte direkt. Detta lovar gott smiley

Då jag hade anmält Tiara och bestämt med Lotta och Rebecka att åka till Visby på hundutställning insåg jag att vi aldrig skulle få plats med 3 personer, 5 hundar och packning i bilen. Jag hade beställt en takbox men det visade sig att just den färgen jag ville ha inte gick att få tag på. Restad till mitten av augusti och vi skulle åka första helgen i samma månad. KRIS ! Nåja, jag började med att köpa takbågar. Carro hjälpte mig att montera ihop dem och fixa rätt bredd och så var det väl bara att låna en takbox av någon, tänkte jag.
Flera personer svarade på mitt hjälpanrop, bl.a. Åza som just skulle åka på semester – utan takbox. Hon lämnade boxen på tomten så att jag kunde hämta den när jag ville. Carro och jag åkte dit. Takbågarna satt på och vi kånkade ut boxen till bilen. Hävde upp den på taket bara för att inse att mina relingar var för breda för själva fästanordningen på boxen. SKIT !!!

Nästa hjälpsamma människa blev Carros kompis Anna, som hade en box i förrådet. Det visade sig att hon hade sina relingar fästa på boxen och de var av samma märke som mina. Så… skulle jag alltså kunna häva upp boxen på taket och bara fästa alltihop i mina rails? Nej, nej. Självklart inte. Även om de är samma märke så stämmer naturligtvis inte själva ”fötterna”, som man fäster i railsen. Så enkelt får det ju inte vara.
Mina bågar var aningen för breda även här så vi började helt enkelt (!) att montera bort Annas fästfötter och bytte ut dem mot mina. Som tur var så var även Carro där så vi var tre stycken som slog våra kloka huvuden ihop. Till slut fick vi dit boxen med tillhörande takbågar på plats men med mina egna fästfötter. Tack brudar, vilket teamwork.

Så var det då dags att bege sig till Visby. Lottas tre schipperke, Rebeckas Geisha och min Tiara stoppades in i kombin, takboxen packades full medan tält och resten av packningen stuvades in i baksätet bredvid Lotta. Vi tog färjan från Nynäshamn till Visby och sedan hittade vi fram till ”vår” stuga; en gäststuga hos en privatperson utan toa eller vatten. Det fanns precis utanför så det gick bra ändå. Vi slapp regn men däremot var det fruktansvärt blåsigt hela helgen. Det gick knappt att få upp tältet med risk för att det skulle hamna på andra sidan Gotland.
På lördagen var det nationell utställning och det gick inget vidare för någon av oss. Tiara fick Very Good, Geisha fick Good och schipparna fick excellent. Två utan CK men Indra fick i alla fall CK och blev BIR.

Söndagen var internationell och den här dagen gick det bättre. Geisha fick visserligen Very Good men Tiara fick CK och blev BIR med CACIB och alla schipparna fick CK. Saphir fick Cert och blev BIR, Indra blev 2a bästa tik med CACIB och Jazza blev 3a bästa tik och fick res.cert och res.cacib.

Här vill jag rikta ett jättestort tack till underbara Johanna, som tog hand om valpar och fåglar medan jag var borta. Det är inte lätt att hitta folk som kan komma en vardag och som man litar på helt och fullt men Johanna är en riktig klippa. Stor kram till dig, vännen.

Jag har, av olika anledningar, bestämt mig för att sälja av mina fåglar. Den perioden i mitt liv är slut nu. En kompis kom hit och köpte alla gouldsen och en hel hög med måsfinkar och så fick hon med båda mina stora burar samt en hel del annat tillbehör. Sedan lade jag ut annons på resten och just nu, i skrivande stund, har jag bara 4 stycken måsfinkar kvar. De skall också säljas och jag hoppas att det sker innan vintern. Då skall jag nämligen få nya fönster och altandörrar och det vore skönt att vara av med alltihop då. Kan bara tänka mig vilket liv med buller och bång och öppna fönster med kyla. Inte kul att vara liten fågel då inte.

Jag har jobbat hela sommaren men nu, med små valpar hemma, har jag jobbat hemifrån. Fr.o.m. idag har jag semester i fyra veckor och hoppas innerligt att vädret kommer att tillåta att valparna kan vara ute åtminstone några timmar per dag. Nu kommer tiden då valpköparna vill komma och titta och då vore det toppen om de kunde vara utomhus och leka. Ja, inte valpköparna kanske men valparna smiley

Några har redan varit här och även Claes och Maritha, som äger pappa ”Hiro”. Jag tror att de var nöjda med vad de såg.

So long till nästa gång
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carro Sat, August 26, 2017 21:57:30

Samarbete, humor och jävlar anamma 😄