Carins blogg

Carins blogg

WSD och vintersport.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Fri, February 23, 2018 21:52:15

Nu har jag inte skrivit på ett tag. Har haft rätt mycket på jobbet och så är det ju väldigt mycket vintersport på TV just under vinterhalvåret av någon anledning smiley

Jag har varit i Norge och hälsat på Cichla's kennel. En bekant till mig hade beställt en tikvalp ur deras Z-kull och jag passade på att åka med när hon skulle hämtas. Det var länge sedan jag var där och det var jättetrevlig att träffa dem, deras hundar och se deras nya fina trädgård och gäststuga. Vi stannade till dagen därpå och umgicks, gick promenad och åt och drack gott.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle anmäla Fashion till världsutställningen i Holland i år. Bokade boende och kände mig nöjd med beslutet. Så kollade jag vilka domarna var och upptäckte att det ju faktiskt är TRE utställningar samtidigt. En dag är det BeNeLux-vinnare, en dag världsutställningen och en dag är det rasspecial. Då känns det ju nästan tvunget att ställa ut på alla tre när man ändå är där vilket betyder ännu fler dagar på hotell. Svindyra anmälningsavgifter, hotell, hyra av bil, flygbiljetter och extra biljett för hund slutade med att jag avbokade hotellet och begravde hela projektet. Mellan tummen och pekfingret skulle det kosta ca 12.000 per person (om man åker två stycken) och mycket dyrare om jag skulle åka ensam. För den summan kan jag ha mycket roligare. Hälsa på vänner i Långtbortistan t.ex.

Jag har några lotter i Postkodlotteriet men har ofta undrat varför. De är ju inte svindyra att ha så därför har de hängt med år efter år. Känns inte som att den utgiften gör så mycket i det långa loppet.

Så, härom veckan fick jag ett bevis på att ”plötsligt händer det”. Carro blev uppringd och fick veta att hon hade vunnit några tusenlappar på var och en av sina två lotter och inte bara det, det skulle bli s.k. ”guldregn” i Sköndals Centrum (nu kallat ”Torget”) på måndagen med TV-inspelning och allt. Vi var några kompisar som hängde med henne dit och det slutade med att hon vann ett riktigt stort belopp PER LOTT. Så… jag tror att jag behåller mina tills vidare smiley

Mina föräldrars hus är nu sålt och det känns som om en epok är till ända. Ofta, ofta känner jag en stor saknad över att jag inte kan ringa och berätta något som har hänt. Just när det är någon intressant sporttävling på TV, och det går bra för Sverige, så brukade mamma och jag ringa varandra och babbla i munnen på varandra. Pappa kunde man alltid få råd och tips av när det gällde ALLT. Han kunde verkligen allt och han var helt självlärd. Av honom lärde jag mig att klara mig själv när saker och ting går sönder här hemma. Jag kan inte sy eller sticka men har inga problem med att hantera en skruvmejsel och det är pappsens förtjänst. Nu finns de inte längre och det känns så definitivt.

Nä, nu skall jag gaska upp mig lite och försöka tänka på något annat.


So long till nästa gång