Carins blogg

Carins blogg

God Jul

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Sat, December 23, 2017 19:40:28

Vad har hänt sedan sist? Jo, bostadsrättsföreningen bestämde att vi skulle byta fönster i hela området så nu har vi nya, fina 3-glasfönster överallt. Problemet är att vi inte kan ha några vanliga persienner i dem utan måste beställa moderna varianter som hänger fritt i luften. Skit! Jag har fått en offert på detta men priset gör att jag nog väntar ett tag och tar in fler offerter innan jag bestämmer mig.

Någon dag efter att fönstren satt på plats insåg jag att mina utomhustermometrar hade åkt i soporna tillsammans med de gamla fönstren så det var bara att gå på inköpsrunda för att köpa nya och det var inte så lätt. De flesta som finns är med batterier och det vill jag inte ha. Nu har jag äntligen hittat en rätt originell variant som jag gillar (köpte på nätet) men den skall sättas fast med sugkopp och det går inte att göra i minusgrader. I helgen skall det bli en jävla massa plusgrader så jag får passa på då.
Apropå bostadsrättsföreningen så kan man undra hur folk tänker ibland. Om det är fullt i soptunnan så .... ja, då ställer man skiten var fan som helst så får någon annan ta hand om det smiley

Sopstationen är den lilla byggnaden 3 m till höger med gröna lister.

Jag har beställt hotellrum för att åka till världsutställningen i Holland nästa sommar, med syrran. När jag påminde henne att kolla sitt pass upptäckte jag att mitt egen hade gått ut så nu har jag förnyat det. Lätt att glömma och trist att komma på när man står på Arlanda smiley

Nu har vi sålt mammas och pappas hus. Vi skall lämna över nycklarna den 19 januari och sedan är allting över. En hel generation är borta, en epok är förbi. Så sorgligt ….

För ett par helger sedan var jag på julkryssning med jobbet. Nästan alla var med, utom ett par som var sjuka och fick stanna hemma. Vi hade jättetrevligt, som vanligt. Åt och drack gott, umgicks och myste. Vi var borta i 24 timmar och Carro hade hand om hundarna under tiden.

Förra helgen var det den stora hundutställningen på Älvsjömässan. Jag satt i vår rasmonter båda dagarna tillsammans med Fashion och Tiara. På lördagen var det groenendael, malinois och tervueren representerade men på söndagen kom det även en laekenois så då kunde intresserade besökare se alla fyra varianterna. Det var kul.

Hur bedömningen gick vet jag inte så mycket om. Jag vet vilka hundar som vann men inte så mycket mer.

Nu har det vänt och vi går mot ljusare tider. Bara ca ett halvår kvar till midsommar.

Julafton kommer jag att fira på Antefa’s hundpensionat med hemmagjord Jansons Frestelse och julmust och på juldagen skall jag hälsa på min fodervärdstik Hazzle, I övrigt har jag inte mycket inplanerat mer än att ta det jäääääääävligt lugnt.

So long till nästa gång