Carins blogg

Carins blogg

Livet blir inte alltid som man tänkt det.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Wed, June 28, 2017 07:18:29

Då har det blivit lyckad parning mellan den vackra och trevliga Hiro och Fashion. På Kristi Himmelfärdsdag åkte jag och min jobbarkompis Rebecka till Gävle och parade första gången. Hiro var jätteduktig trots att han aldrig gjort det tidigare. Två dagar senare var jag och hälsade på hos Lizz och Janne på deras sommarställe och då kom Hiro dit med sin matte och husse. Lyckad parning igen. Sedan åt vi gemensam grillmiddag.

Nu är hon 5 veckor på väg och redan präktigt rund.

En av sommarens hittills enstaka fina dagar samlades vi jobbarkompisar inne i stan. Cheferna hade knåpat ihop en eftermiddag och kväll som var riktigt trevlig och ovanlig. Vi var bl.a. på ett stället som heter Escape Room. En helt ny upplevelse för de flesta som var med. Efteråt blev det restaurang men jag åkte hem relativt tidigt för att åka till Eskilstuna och hälsa på mamma och syster dagen efter.

Min mamma, ja …. Hon hade äntligen börjat förlika sig med tanken att leva ensam efter att pappa gick bort förra sommaren. Nu började hon se framåt mot en ny sommar, promenader med hundarna, sitta på sin älskade altan i solen och äta egna vindruvor från vinrankan som växer så fint där inne. Men, så blev det inte riktigt. En morgon hade hon fått en massiv stroke och är nu förlamad i höger sida samt har helt tappat talet. Hon blev kvar på sjukhus i över en månad och har nu flyttat in på ett korttidsboende. Om ett par veckor blir det en ny flytt men vi vet inte riktigt vart det bär hän. Hem blir det i alla fall inte.

Ännu kan jag kliva ur sängen själv, klä på mig, göra i ordning frukost, gå ut med hundarna, klia mig på näsan, duscha och tvätta håret. Man skall vara glad för det. Alla kan inte det.


So long till nästa gång