Carins blogg

Carins blogg

Sommaren är på ingång.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Fri, April 07, 2017 23:19:42

Varför sänder folk live på Facebook? Hur kul är det att sitta och titta, i flera minuter, på en jävla skog när någon går promenad, rider på en häst, åker båt, kör bil etc.? Och som dessutom inte kan hålla mobilen still utan hoppar upp och ned och skakar fram och tillbaks så att man blir sjösjuk.
Jag har bl.a. en FB-vän som ”sänder live” flera gånger om dagen när hon är ute och rider. Vad man ser är alltså en stig, en skog samt nacken och manen på en häst. Minut efter minut efter minut. Jättekul smiley

Den 1 april hade jag jobbat på mitt nuvarande jobb i 5 år. Det firade jag genom att köpa en bukett tulpaner och ställde in på chefens kontor med ett kort i. Han blev väldigt rörd, och lite generad, när han kom men jag såg att han uppskattade gesten i alla fall.

Så har jag satt på sommardäcken. Det och att ställa om klockan till sommartid är en lisa för själen. Då är man liksom på gång. Glädjen kommer tillbaks, jag blir lite mer positiv till det mesta och får mer energi.

Nu har Carros farmor somnat in. Hon har bott på ett vårdboende, i närheten av där Carro bor, i flera år och nu orkade inte den lilla kroppen att kämpa längre.

Lotta (Grazias uppfödare) och jag har bestämt oss för att åka till Visby första helgen i augusti, för att ställa ut lite hundar. Vi har skaffat boende och beställt båtbiljetten och nu försöker även Rebecka, min jobbarkompis, att få ledigt så att hon och Geisha kan åka med. Egentligen är det meningen att hon skall göra mitt jobb när jag är ledig så vi får inte vara lediga samtidigt men om vi skall till Visby så måste vi åka på fredagen och komma hem på måndagen (inga bilplatser kvar hem på söndagen). Vi får väl se hur bra hon är att förhandla med Christian smiley

I dag har nyhetssändningarna varit smockade med ”terrorattack i Stockholm”. Det är förmodligen en galning som inte har fått hjälp på psyket utan i stället bestämmer sig för att meja ned folk på stan. Hela Stockholm stängdes ned, tunnelbanan och tågen stannade och t.o.m. köpcentrum i förorterna passade på att stänga och gå hem tidigare. Varuhus i stan stängdes och personalen fick krishjälp ???? Varför då? Krishjälp är väl till för folk som blir drabbade av ett trauma i sin närhet eller sina närmaste? Att jobba på ett varuhus flera kvarter från en sån här händelse kan väl ändå inte vara kvalificerande?

Hela kvällen fortsatte nyhetssändningarna i både 1an, 2an och 4an. Borde det inte räcka med EN kanal. ALLA, som äger en TV, har dessa tre kanaler så det blev lite irriterande att höra samma sak om och om och om igen.

Tro nu inte att jag inte tycker att det är fruktansvärt, det som hänt, men att det skall lamslå ett helt land är lite att over do-it anser jag.

Nu är det i alla fall inga nyheter på 2an, som i stället sänder golfen från Augusta. Äntligen !!!! Stenson ligger lite skrynkligt till just nu men han kanske tar sig.


Till sist vill jag sända ett stort TACK till Helene och Vlamme i Trondheim, som skickade en så fin påskgrupp till mig idag. Jag frågade varför och det fanns egentligen inget svar. Hon tyckte bara att jag är snäll och att jag inte har fått blommor på länge så jag behövde dem. Hon är en jävel på att sticka och jag är sååååå glad att hon inte skickade en stickat mössa eller nåt då jag får klåda bara jag hör ordet ull smiley

So long till nästa gång