Carins blogg

Carins blogg

Sammanfattning av 2016.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Sat, December 31, 2016 19:37:33

Det var det året jag tycker att ”alla” dog; Gert Christensen, Sussie Strandgård, Marja Ehrnrooth, min egen pappa Kalle, min bästa kompis Lizz’s mamma samt många kända personer; David Bowie, Prince, George Michael, Magnus Härenstam, Olle Ljungström, Jon English … alla alldeles för unga.

Jag känner dock flera som har kämpat och överlevt cancern och då bl.a. min syster Kerstin. Jag är så glad för detta. Det var en grym cancerform och hon fick genomgå en mycket stor operation med lång, lång konvalescens och livslång medicinering. Men – det gick vägen till allas lycka. Under två månader låg hon på sjukhus och under tiden bodde hennes hundar på Antefa’s hundpensionat. Jag hälsade på dem flera gånger och det gick verkligen inte någon nöd på dem där.

Jag köpte en ny avelstik, denna gång från Ungern och barn-barn till Greco. Hon bodde sin första tid på Åland, hos Anneli med familj, innan hon kunde flytta hem till mig. Tiara de la Terre Sauvage är en väldigt kul hund, med mycket humor och många idéer. Hon började sin karriär med att bli BIS-valp på vår stora special i Stockholm och sedan även på båda Norska specialerna i september.

Fashion fick sin första kull valpar tillsammans med Mambo från Holland. Naturligtvis föll det sig så att parningen skulle sammanfalla med hämtningen av Tiara. Av alla helger på hela året så var det just denna som skulle krocka. Räddningen blev Carro, min älskade dotter, och att Mambos matte Ineke var gullig nog att packa in Mambo i en flygbur och flyga till Sverige, tillsammans med sin mamma, och tillbringa 4 dagar i Sverige. Hon bodde hos mig medan jag flög till Ungern, hämtade Tiara, flög till Finland, tog färjan till Åland och lämnade Tiara hos Anneli och sedan tog nästa båt till Sverige. Under tiden såg Carro och Ineke till att det blev flera lyckade parningar här hemma. Vad gjorde man utan vänner?

7 stycken valpar föddes 2 månader senare, bara 1,5 vecka efter att jag fick hem Tiara till Sverige.

Vår fina, årliga rasspecial på Ivö, arrangerad av Skåne-Blekinge område gick av stapeln för allra sista gången. Mycket sorgligt men jag kan förstå att det är svårt att hålla i denna utställning år efter år med bara ett par stycken som jobbar och sliter. Som kronan på verket stod en Malinois som Best in Show den allra sista dagen och inte vilken Malinois som helst. Det var den fin-fina gamla finskägda killen Goya du Terril des Loups, som stod överst på pallen från veteranklassen. Matte Hanne och handlern Sakke fick ta emot den fina BIS-bucklan som AfBV/SBO instiftat till min make Anders minne och den får de nu behålla i all evighet. Den kunde inte ha hamnat hos någon mer värdig, kan jag tycka. Jag är väldigt glad över detta.

På höstkanten flyttade vi jobbet till nya lokaler och det blev verkligen ett lyft. Mitt kontor är större (bra för hundarna) och med fint rastningsområde precis intill.

Ett katastof-val i USA slutade med att den makalöst barnsliga och IQ-befriade Donald Trump tar makten de närmaste 4 åren. Med hans farliga syn på omvärlden ser jag med stor oro på vad som kommer att hända under den här perioden.

Jag gjorde inga längre utlandsresor under året, inget VM i agility blev bevistat och det var ö.h.t. ganska lugnt.

I går begravdes Sussie så detta år slutade verkligen sorgligt.
I morgon börjar vi ett nytt kapitel, ett helt nytt år med nya förutsättningar. Hoppas att det blir ett bra år.