Carins blogg

Carins blogg

FUCK CANCER ! ! !

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Mon, November 28, 2016 19:58:08

Har återigen en vän som har fått ett tungt cancerbesked och naturligtvis lider alla helvetes kval. Hon är öppen nog att skriva ut det på Facebook så att inga spekulationer och annat snack börjar gå. I dessa tider är det nog smart att mota Olle i grind, det skulle jag också ha gjort. Meeeeen…. Det går inte en dag utan att hennes sida fylls med kommentarer (mest från USA förstås) om att man ber för henne, att framtiden ligger i Guds händer, med Guds hjälp är allt möjligt och liknande. Jag hoppas att hon uppskattar detta mer än jag skulle ha gjort.

Själv hoppas jag verkligen att jag inte kommer att råka ut för något liknande och få samma typ av kommentarer för jag hade nog inte kunnat vara tyst. Jag vet att jag skulle bli rasande, irriterad, frustrerad och betacka mig för liknande. Om de fortsatte i samma stil så skulle jag ta bort dem från min vänlista. Jag vill inte bli kvävd av religiöst bullshit. Vi lever på 2000-talet och jag är realist, mer ateist än agnostiker. Även alla dessa ”du kommer att klara det, du är stark”, skulle göra mig galen. Vem fa’n är stark i en sådan situation? Kan man inte få vara liten, sjuk och jättesynd om? Hon vet att hon inte kommer att få någon behandling och jag kan bara hoppas att hon känner mina sympatier. Man blir så jävla hjälplös i en sådan här situation. Man vill göra så mycket, hjälpa, fixa, trösta men hur mycket hjälp får hon av böner? Nada!

Ärligt talat så tycker jag faktiskt att jag känner väldigt många med just cancer för närvarande. En är en för mycket och jag känner en handfull. Det känns inte bra just nu smiley Jävla skit-sjukdom !

Själv har jag åkt på en långvarig hosta (vilket känns som en fis i rymden i sammanhanget). Jag hostar så att jag nästan kräks ibland. Har varit hos läkare för jag var helt säker på att det var en lunginflammation men nix. Jättefina lungor hade jag så det var ju skönt. Ingen KOL, inga tumörer och ingen inflammation. Men inte blev jag klokare för det. Hur länge kan en luftrörskatarr sitta i? Nu har jag hostat i 5-6 veckor och det verkar inte ge med sig ännu. Dessvärre verkar jag ha fått en förkylning också, på toppen av det här. Har både snorat och nyst idag.

Tiara är irriterad i ögonens slemhinnor och har varit ganska länge. Ingen klåda eller så, bara rödare än rosa. Så, jag gick till apoteket och skulle köpa Noviform, tänkte jag, men det hade dom inte inne. Det fanns inte heller på något annat apotek och var tydligen restnoterat sedan före sommaren. De hade ingen aning om när det skulle komma in igen.
Sur och irriterad skrev jag det på en Facebook-grupp och fick svar från två stycken, för mig helt okända personer, som sa sig ha en tub liggande hemma som jag kunde få köpa. Jag tog kontakt med den ena och skrev att det var ju jättegulligt av henne, bad henne skicka sin adress i ett PM så skulle jag skicka pengar omgående. Hon skickade adressen och sa samtidigt att hon hade lagt tuben på brevlådan. Alltså…. Hon har skickat tuben till mig utan att ha en aning om vem jag är och utan att ha fått några pengar. Hur är detta möjligt? Finns det sådana människor? Ja, bevisligen gör det faktiskt det. Jag skickade pengarna omgående, så klart, och tuben kommer förhoppningsvis i morgon. Eller så är det jag som är lurad smiley


Månadsmöte på jobbet brukar vara trevligt. Det vankas goda smörgåsar och den här gången hade två av tjejerna (vi är bara tre och det var inte jag) bakat. En hade gjort pepparkaksmuffins och en annan hade gjort kladdkaka.

Idag har jag suttit här utan Internet, TV eller telefon. Något var fel på routern. Efter att ha suttit i kö och väntat i en halvtimme har jag pratat med Telia, som bad mig starta om routern och göra en fabriksåterställning. Inget händer. Jösses, vad handikappad man blir. Jag som jobbar hemifrån på eftermiddagarna kan inte göra en skit. Det är tur att jag kunde titta på inspelat material på TV under tiden. Nu skulle jag vänta i upp till 40 minuter och om det inte var okej då så skall jag ringa igen. Då fick jag plats 33 i kön, beräknad väntetid 21 minuter smiley Till slut kom jag fram och hamnade hos en kille som visste vad han gjorde. "Dra ur den kabeln, tryck på den knappen, kör in ett gem i det hålet, gör si och gör så" och SÅ kom det igång igen. Förmodligen är det här en eftersläntrare från härom kvällen när jag inte hade fungerande TV på hela eftermiddagen och kvällen.

Nu funkar det i alla fall och jag har kunnat jobba undan det värsta.


Grazze har blivit mormor. Hennes dotter Jazza fick fem ungar natten till i går. 4 grabbar och 1 tjej. Som om inte det vore nog så har Indra (Grazzes halvsyster) också kommit igång och fått en tjej än så länge. Det blir säkert också fem stycken för hon var rund som en fotboll.


Nähä, snart bär det iväg på kvällsrunda. Det är svinkallt, blåsigt och lite stickande snö så inte blir jag ute länge inte.


So long till nästa gång