Carins blogg

Carins blogg

En liten höstuppdatering.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Sun, November 06, 2016 16:56:11

Syrran har mått ganska bra efter den stora operationen av bukspottkörteln i början av året. Ibland har hon haft väldigt ont i magen men det har gått över efter ett tag. Hon har trott att det beror på att hon äter för fet mat och inte tar tillräckligt med medicin. Hon måste ta x antal tabletter creon varje gång hon äter för att ersätta de enzymer som behövs.

För ett par veckor sedan hade hon ont igen. Denna gång blev det värre och värre och gick inte över, dessutom satt det lite längre upp, över bröstkorgen. Till slut började hon att tro att hon hade en hjärtinfarkt så hon åkte till akuten. Klockan var ca 13.00 när hon kom in dit. Det togs några blodprover men i övrigt fick hon bara vänta. När klockan var 21.30 var hon så hungrig att hon mådde illa och ville ha något att äta. Men nej, hon var tvungen att vänta till läkaren skulle komma och de visste inte hur lång tid det kunde ta. Då åkte hon hem igen och åt.

Dagen efter hade hon ännu mer ont och åkte in igen. Nu blev hon inlagd direkt och fick reda på att blodproverna visade att hon har en akut inflammation i bukspottkörteln. De kunde inte säga någonting annat än att det kan gå över själv vilket kan ta några dagar men i värsta fall ett par. Inte kul smiley

Dagen därpå gjordes en magnetröntgen och när svaret på den kom kunden man i alla fall säga att man inte såg några tumörer eller metastaser och blodproven visade inte på några cancerceller heller. So far – so good. Däremot fanns det en massa vätska i buken, som inte skulle vara där. Hon blev körd till operation för att, under lokalbedövning, ta prover för att se vad det är.

Hon fick ligga kvar på sjukhuset i mer än en vecka och under tiden bodde hennes kompis Nena hemma hos henne och tog hand om hundarna. Som om det inte vore nog med syrran och hennes mage så blev hennes vita herdehund, Jackie, låg och deppig, under de här dagarna, och ville inte äta. Så såg Nena att hon hade konstiga flytningar och åkte direkt in till Strömsholm. Där visade det sig att hon hade en kraftig livmoderinflammation så det blev operation.

Nu är både Jackie och syrran hemma igen. Hon - syrran - har fortfarande ont i magen men det är nog på väg åt rätt håll i alla fall.

Nu till lite roligare saker.

Carro och jag stämde möte med hanhunden, som jag skall para Fashion med nästa år. Jag valde att vi skulle träffas på Ulriksdal och där hittade vi en del riktigt snygga bakgrunder som vi använde oss av för att ta nya foton på honom. Han är född till att bli fotograferad. Han bara står där och är vacker.

Jag har besiktigat bilen och inte hade jag en tanke på (visste faktiskt inte) att man var tvungen att ha med sig dragkroken. Nu stötte jag på en megagullig kille på Opus, som lät mig åka hem och hämta den i stället för att låta mig få en ombesiktning för några extra hundralappar. Tack för det smiley och inga andra anmärkningar fick den heller.

Schipperketiken Indra, som parades i Gävle för en månad sedan verkar vara dräktig. Även hennes kennelkompis Yazza (Grazias dotter) är dräktig så i början av december kommer det nog att krylla av små svarta saker på kennel Skeppsklockan.

Av de små bubbelgummen i fågelholken, förra gången, blev det 3 vackra sötnosar. De har nu fått ringar och lämnat boet och börjar bli stora.

I går var Carro och jag hos Frank och Mikael. Jag bjöd dem på middag men tyckte att det är bättre plats hemma hos dem så under veckan var jag och handlade alla ingredienser för att fixa till en Raclette-kväll. Carro kom hit och ställde bilen och så tog vi alla hundarna och gick hem till dem. Vi hade skittrevlig och åt så att magen stod i sju hörn, drack bubbel och vitt vin och sedan tuffade vi hemåt sent på kvällen. Carro och Cilaz låg kvar här. Raclette-järn och annat får jag hämta senare i veckan.

I dag snöar det. Skönt att jag har hunnit sätta på vinterdäcken. Jag passade på i onsdags men fick stå 2 timmar i kö på Däckspecialistens drop-in i Vendelsö. Nu lämnade jag mina däck där på hotell så slipper jag släpa nästa år. Det kostar nästan ingenting. 500:-/säsong och då ingår däckskifte smiley

So long till nästa gång