Carins blogg

Carins blogg

Nu ÄR nog sommaren slut

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Mon, October 03, 2016 19:25:03

Oj, oj… nu har hela sommaren gått och jag har inte skrivit ett skvatt. Mycket har dock hänt men var skall jag börja?

Första helgen i augusti var det belgarspecial i Södertälje. Det glömde jag alldeles bort i förra blogginlägget smiley Jag hade anmält två valpar; Tiara och Hazzle och så var även Gaya där, som jag visade, samt Dezibel. Lilla Hazzle hade tyvärr krockat med husets gamla tervtant och fått en fraktur på hasleden. Jag valde ändå att gå in med henne och visa henne enbart i stillastående och fick en jättefin kritik. Näst på tur var Tiara, som blev BIR-valp och senare även BIS-valp.

Både Dezibel och Gaya fick excellent i öppen klass och i konkurrensen placerades Gaya 4:a medan Dezibel blev oplacerad.

En månad senare hämtade jag upp Anita och Gaya på vägen till Norge och deras stora specialutställning. Den gick av stapeln i Arendal, söder om Tönsberg. Vi hyrde stuga tillsammans med tre av Anitas släktingar och hade hur fint och trevligt som helst. Tiara och Gaya var anmälda och det var en tvådagars utställning. Placeringarna blev desamma båda dagarna. Tiara BIS-valp och Gaya excellent utan CK.

På söndagen åkte vi norrut lite grand och stannade till, över natten, i Anitas stuga. Träffade hennes mamma och gick på promenad till ”Verldens Ende” där vi tog några fina foton. Tack för en härlig helt och trevlig sällskap, Anita.

Nu har jag äntligen satt på dragkrok på min bil. När Carro och jag köpte vårt hundsläp hade vi krok på båda bilarna men efter det har vi köpt nya och plötsligt hade vi kärra men ingen krok. De här moderna bilarna har ju parkerings/back-sensorer så jag var tvungen att montera på en avtagbar krok på min men det blev fint och jag tror inte att det skall vara speciellt besvärligt att sätta på den.

En tik ur min G-kull, Gwendy 2 år, skadade tassen och var tvungen att åka till veterinär. Där skulle man ge henne lugnande så man lyssnade på hjärtat och upptäckte ett blåsljud. Alla blev förvirrade då hon aldrig har haft det innan men vid återbesöket fastställdes det att det faktiskt var ett blåsljud och ingen tillfällighet. Ultraljud bokades hos specialist som gav henne diagnosen Aortastenos och en ganska hög grad dessutom. Jag beställde tid för min fodervärdstik Gaya och bad även de andra, i kullen, att gå på kontroll vilket de gjorde. Alla övriga är symtomfria och alltså friska men enligt experten Clarence Kvart, som jag gick till, är risken stor att fler av dem, kanske alla, är bärare av anlaget. Han sa också att det här felet utvecklas under de första två åren och det är inte alls omöjligt att det inte har hörts något blåsljud tidigare. Gwendy och hennes syskon är inte avelsspärrade hos SKK men jag kan inte tänka mig att någon av dem kommer att gå i avel med tanke på den information vi har fått.

I mitten av september besökte jag Lizz och Jannes på deras sommarställe, förmodligen för sista gången i år. Solen sken och hundarna sprang lösa omkring. Ibland var de ute i skogen eller hos grannen och ibland låg de utslagna på altanen. Vi grillade och drack vin och Irish Coffee och bara njöt av de sista sommardagarna. Stort tack för mysig gemenskap och fina bilder, Lizz och Janne.

Min chefs hund, Tycon, fyllde 6 år och fick sin drömpresent. Han älskar att bita sönder Grazias gummigrisar så nu hade han fått två egna av matte. De grisarna fick inget långt liv.

Det piper i holken hos måsfinkarna. Det är tre ungar, såvitt jag kan se. Hoppas att de klarar sig. Det får jag se om ett par veckor.

Nu i helgen flyttade vi kontoret från Haninge till Trollbäcken. Det innebär ca 10 minuters längre resväg för mig på morgonen, så totalt kanske 25 minuter då. Jag får ett lite större kontor med mer plats för hundarna plus att vi får en inhägnad altan i söderläge där vi kan sitta och fika på sommaren. Det ligger vid slutet av en återvändsgata och 50 meter längre ned ligger Drevviken där hundarna kan bada. Hur läckert som helst.

I går åkte jag och Lotta upp till en uppfödare på Schipperke, ovanför Gävle. Vi hade en jättetrevlig dag i ett underbart väder. Alla våra hundar var med (utom Fashion, som var hos Carro och Sillen under tiden). När vi kom hem åt vi skitgod pasta med gorgonzolasås innan jag drog mig hemåt igen.

So long till nästa gång