Carins blogg

Carins blogg

Utställning och Eurovision.

Om och med mig och mina djurPosted by Carin Lyrholm Sun, May 15, 2016 20:07:34

I morgon är valparna 6 veckor. Än så länge är de världens enklaste. De är tysta nästan jämt. De sover, eller leker snällt, tills jag behagar ta ut dem i hagen. De försöker träffa tidningen, trots sin ringa ålder. De är helt makalöst duktiga.

Jag har köpt tre nya fåglar, måsfinkar. Fina färger och teckningar och jag hoppades att det skulle vara honor. Säljaren hade ingen aning :-( men nog var två av dem hanar alltid.

Tiara har varit på utställning. Kvällen innan vi åkte tog jag in henne i duschen och hon stod så snällt och fint, som om hon aldrig gjort annat. Hon är så skön, den här hunden. Hon verkar acceptera vad jag än hittar på. Carro och jag tog henne och Cilaz och styrde kosan mot Skåne. Sista utställningen i SBLO's regi dessvärre. Denna gång var det en två-dagars. Vi bodde hos Marie och Stefan, som alltid är så gulliga och tar emot oss. Två dagar tillbringade vi sedan på Ivö i strålande sol. Tyvärr var båda domarna mycket osäkra och mycket långsamma. De kunde stå med två hundar, helt olika i typ, och fundera i flera minuter för att bestämma sig om vilken som skulle komma 4.a eller 5.a. Hundar, som uppförde sig illa, skyggade och t.o.m. gjorde utfall, fick hur mycket tid som helst för att domaren skulle kunna få titta på tänderna eller bara klappa hunden. Ingen av dem fick en mental-0:a som de verkligen skulle ha haft. Det här gjorde att irritationen, tidvis, var ganska hög utanför ringarna.
Bedömningen började kl 9 båda dagarna. Den ena dagen var det klart kl 20 och den andra höll på till 21.30. Som om inte det vore nog så tog de det säkra före det osäkra och premierade varenda hund med betyget excellent samt CK. Inte kul alls när man står där med en snygg hund och får samma betyg som en hund, som egentligen inte skall ha mer än möjligen Good. Plötsligt var inte Fiddlers, Gayas, Gwendys och Ginzas CK:n värda ett skit smiley

Nåja, vi träffade många trevliga människor, en del som man bara träffar denna enda gång per år , och våra hundar skötte sig bra och vi var hur nöjda som helst. Så här duktig var Tiara.


Så, fr.o.m. nu kommer det förmodligen bara att bli en enda special per år och den kommer att vara i Stockholm.

Snälla Johanna bodde här under tiden och var valp- och fågelvakt. Allt hade gått utmärkt och även hon hade haft toppenväder. Tänk att valparna hade vuxit, synbart, på bara tre dagar. Det går fort nu.

I går var Carro och jag på sista genrepet, i Globen, inför Eurovision Song Contest. Det var jättekul och intressant att se hur allt går till, hur fantastiskt organiserade alla är och hur viktigt det är att alla håller tiden. Alla låtarna hade något som gjorde dem bra, tyckte jag. Alla utom en, Ukraina. Den hade ett djupt budskap och texten var tydligen mycket rörande o.s.v. men jag anser inte att politik har med en musiktävling att göra och själva sången och musiken var skitjobbig att lyssna till. "Not my cup of tea"! Johanna var hundvakt igen och direkt efter genrepet åkte jag hem, vi fixade middag, korkade upp ett par vinare och slog oss ned i sofforna för att titta på finalen på TV.
Vem vann? Ukraina smiley


So long till nästa gång